5 reguli pentru a avea succes

1687

Fiecare dintre noi este înzestrat cu un potenţial imens care ne ajută să ne pavăm drumul spre succes. Pentru a ajunge însă acolo unde ne-am propus, este important să ne fixăm câteva reguli care ne vor ajuta să bifăm fiecare obiectiv în parte.

Prima regulă este să ai încredere în tine şi în forţele tale proprii, notează Huffington Post. „Haide, fă ceva imposibil” este provocarea lansată de cunoscutul autor şi speaker Seth Godin, iar Eleanor Roosevelt spunea: „în fiecare zi fă un lucru de care te temi”. Pentru a reuşi, trebuie să faci o acţiune, iar unul din lucrurile care te „împing de la spate” să faci ceva este încrederea în sine.

Dacă ai reuşit să faci acest prim pas, atunci ţine cont de cea de-a doua regulă care spune că atenţia ta trebuie să se concentreze asupra fiecărei operaţiuni pe care o ai de făcut, nu asupra rezultatului final. Ralph Waldo Emerson spunea că „viaţa este o călătorie, nu o destinaţie”. Atunci când te gândeşti exclusiv la rezultatul acţiunii, s-ar putea să îţi treacă prin minte gânduri negative, legate de ce se va întâmpla dacă lucrurile nu vor merge aşa cum ţi-ai propus. Aceste gânduri te vor afecta şi s-ar putea să îţi scadă randamentul, încrederea în sine şi să te determine chiar să renunţi, din cauza fricii de eşec. Toate acestea nu fac decât să te conducă spre un rezultat final negativ.

A treia regulă este să fii răbdător. Amelia E. Barr, care a ajuns o scriitoare de succes chiar dacă a suferit pierderea soţului său şi a trei copii, atrăgea atenţia în cartea sa Cum au reuşit: Poveşti de viaţă ale Bărbaţilor de Succes spuse de aceştia, asupra importanţei de a acorda atenţie detaliilor, subliniind că munca făcută în grabă este una mediocră, arată Brain Pickings. „Timpul înseamnă putere pentru munca ta”, nota Barr, de aceea, alocă-ţi un interval suficient de timp pentru a efectua acele lucruri care merită şi care vrei să îţi iasă bine.

A patra regulă se referă la munca grea din spatele fiecărei poveşti de succes. Aşa cum sublinia Barr, „Bărbaţii şi femeile reuşesc pentru că fac eforturi pentru a reuşi”. Puterea de decizie şi hotărârea sunt două elemente cheie ale oamenilor de succes care îi determină să muncească cu trudă pentru a-şi atinge scopurile.

Nu în ultimul rând, a cincea regulă este să nu te laşi înfrânt de insuccese. Este greşit să ai impresia că oricât de bine „ţi-ai făcut temele” şi ţi-ai pregătit planurile, totul va merge neapărat aşa cum ţi-ai propus. S-ar putea ca lucrurile să meargă mai bine decât ai sperat, dar s-ar putea ca anumite evenimente să îţi încurce planurile. Chiar dacă ai avut parte de nereuşite în drumul tău spre succes, adoptă o atitudine pozitivă şi nu te lăsa afectat de gândurile sumbre. Află mai multe lucruri pe care e esenţial să le ştii atunci când dai greş.