Carieră: adolescenţii vor ştiinţă şi creativitate

520

Două coordonate majore definesc aspiraţiile profesionale ale adolescenţilor: ştiinţa şi creativitatea. Altfel spus, unii dintre adolescenţi visează la o carieră în domeniul ştiinţelor, iar alţii speră să aibă o ocupaţie care să stimuleze creativitatea.

Barna Group a publicat concluziile unui studiu despre aspiraţiile profesionale ale adolescenţilor americani, precum şi despre influenţa pe care biserica şi liderii religioşi o au asupra deciziei adolescenţilor de a urma o anumită ţintă profesională.

Studiul a confirmat că nu există diferenţe majore între aspiraţiile profesionale ale adolescenţilor care obişnuiesc să meargă la biserică, să citească Biblia sau să se roage şi cei care nu au o viaţă religioasă. Cercetătorii au observat totuşi că tinerii preocupaţi de religie sunt mai înclinaţi decât ceilalţi spre o carieră arte, muzică, jurnalism, teologie şi drept. De asemenea, s-a constatat că adolescenţii care adoptă interpretări literale ale Bibliei sunt mai puţin interesaţi de o carieră în ştiinţele naturale.

Studiul a relevat că doar 38% dintre pastorii de tineret şi doar 36% dintre pastorii seniori din SUA discută în mod frecvent cu adolescenţii despre viitoarea lor ocupaţie.

(Foto: a1.ro)