Studiu: Sexul prematur afectează viaţa de adult

1740

Relaţiile sexuale în perioada adolescenţei au efecte negative asupra corpului uman şi asupra stării de spirit la vârsta adultă, principala cauză fiind reprezentată de faptul că activitatea sexuală se suprapune - la adolescenţi - cu perioada dezvoltării sistemului nervos.

Concluzia la care au ajuns cercetătorii Departamentului de Neuroştiinţe din Ohio a fost prezentată în cadrul reuniunii anuale a Societăţii de Neuroştiinţe de la Washington, potrivit sciencedaily.com.

„Există un moment în dezvoltarea sistemului nervos când lucrurile se schimbă foarte rapid, iar o parte dintre aceste modificări pregătesc viitorul adult pentru comportamentul fiziologic al reproducerii", a precizat Zachary Weil, profesor la Universitatea din Ohio.

Dacă numeroase studii anterioare s-au centrat pe modul în care afectează viaţa sexuală prematură tinerele şi femeile, cercetarea de faţă analizează şi subliniază consecinţele suferite de persoanele de sex masculin.

„O experienţă sexuală în acest moment al vieţii, nu este lipsită de consecinţe", a declarat John Morris, doctorand în psihologie la Universitatea din Ohio şi coautor al studiului. Un sistem imunitar sensibil, anxietatea, tendinţa către depresie, precum şi diverse inflamaţii ale ţesutului cerebral sunt doar câteva dintre consecinţele la care pot fi expuşi adulţii care şi-au început viaţa sexuală în adolescenţă.

(Foto: Dreamstime)