Preşedintele CE a fost primit la Vatican

16

Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit la Vatican cu Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, pentru a discuta despre promovarea drepturilor omului şi, în special, a libertăţii religioase.

Ulterior, Van Rompuy a avut o întrevedere cu cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Vaticanului, şi cu arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar al Vaticanului pentru relaţiile cu statele, informează ekklesia.co.uk.

„Discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă de cordialitate, care a determinat un schimb fructuos de opinii privind situaţia internaţională şi schimbările pe care Biserica Catolică doreşte să le implementeze Uniunii Europene", a declarat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Reuniunea aceasta a avut loc într-un moment în care zona euro este în criză, iar Biserica Catolică este îngrijorată de creşterea secularismului pe întreg continentul.

Herman Van Rompuy, fostul prim-ministru al Belgiei, a fost ales în noiembrie 2009 preşedinte al Consiliului European, un grup care include şefii de guvern ai naţiunilor Uniunii Europene.

(Foto: news.world.yes.my)