Au câştigat la loto şi asta le-a ruinat viaţa

7750

„Să vă spun ceva: să câştigi la loto nu e atât de amuzant precum pare”, povesteşte printre lacrimi Lara Griffiths, după ce visul ei şi al soţului ei de a câştiga la loto s-a împlinit, dar a avut şi consecinţe devastatoare.

Lara şi Roger erau un cuplu frumos, cu două fete la fel de frumoase şi aveau amândoi slujbe stabile şi bune, din punct de vedere al remuneraţiei. Totul s-a schimbat pentru ei după ce au câştigat 1,8 milioane de lire sterline la loto.

Deşi au cheltuit din start 670.000 de lire pe o casă luxoasă, le-ar fi rămas destui bani pentru a trăi o viaţă fără probleme. Doar dobânda la o asemenea sumă de bani le aducea câte 340 de lire pe zi. În faţa noii lor vile era parcat un Porsche decapotabil, maşina lui Roger, iar lângă el un Lexus 4X4, maşina Larei, în care îşi ducea fetele la şcoala privată care îi costa câte 10.000 de lire pe an.

Ce ar fi putut să meargă prost? Totul! Porsche-ul a dispărut, cu tot cu Roger, acum 18 luni, la şase ani după ce au câştigat marele premiu. După 14 ani de căsnicie cei doi s-au despărţit, iar dacă înainte de a câştiga banii aproape că nu se certau niciodată, acum vorbesc doar prin sms-uri şi chiar şi atunci se ceartă. Stresul de a cheltui banii corect şi frica constantă de a rămâne fără ei a creat o distanţă atât de mare în relaţie, încât acum nimic nu mai poate fi reparat.

Bineînţeles că sub euforia momentului s-au făcut nişte cheltuieli doar pentru pura plăcere de a cumpăra lucruri de lux. Cheltuielile includ vacanţe de cinci stele în Dubai, New York, Monaco, blugi de câte 500 de lire, tratament de înfumuseţare, albirea dinţilor, înjecţii cu botox, şi astea doar pentru el. Lara a cheltuit bani pe bijuterii, haine, mobilă de lux pentru noua lor casă şi destule genţi de designer cât să umple un magazin. Lara insistă că acestea au fost investiţii şi are dreptate având în vedere că a ajuns să le vândă pe toate pentru a se putea întreţine.

În afară de casa de vis, cei doi au mai cumpărat două proprietăţi pentru închiriat, au investit în bursa de valori şi au cheltuit 200.000 de lire pentru a pune pe picioare o afacere, un salon de frumuseţe, denumit The Spa Lounge.

Roger a renunţat la slujba sa de 38.000 de lire pe an pentru a se ocupa de investiţii şi pentru a reînvia visul său din adolescenţă de a fi un star rock. A cheltuit 4.000 de lire numai pe chitare şi încă 25.000 pentru a scoate un album împreună cu grupul cu care cântă în facultate. Albumul s-a vândut în doar 600 de copii.

Căsnicia a avut şi mai mult de suferit după ce tatăl Larei a murit în 2009, iar de Revelionul 2010, casa lor de lux a ars din temelii. Familia a trebuit să cheltuie astfel şi mai mulţi bani locuind la hotel pentru şapte luni de zile, cât au durat reparaţiile la casă.

La două luni după ce s-au mutat înapoi, Lara a descoperit e-mailuri pe calculatorul soţului ei care sugerau că o înşela. Deşi Roger nu a admis niciodată că ar fi făcut asta, a folosit scuza pentru a părăsi de tot căminul, spunând că nu îşi mai iubeşte soţia. Mai mult decât atât, după ce a plecat i-a spus Larei că au pierdut absolut toţi banii.

Atunci când au câştigat banii şi au început să îi cheltuiască nu puteau să prevadă că va veni o criză financiară. Investiţiile lor nu au fost norocoase, iar Spa-ul, în care Lara investea câte 10 ore pe zi încercând să îl facă să meargă, pierdea mult mai mulţi bani decât câştiga. Atunci când se întorcea acasă de la serviciu, îl găsea pe Roger cu fetele lor, uitându-se la înregistrări de la concertele lui, când ele trebuiau să fie de mult în pat. Vina a început să fie aruncată dintr-o parte în alta. El nu era responsabil, ea mereu nervoasă şi neînţelegătoare. Acum Lara trăieşte cu fetele ei, în casa mamei ei care o ajută financiar, iar Roger s-a mutat înapoi la părinţi. Casa lor fusese dată garanţie pentru toate investiţiile pe care le-au făcut.

Roger a declarat că acceptă responsabilitatea pentru situaţia financiară, dar spune şi că Lara nu a fost niciodată interesată să participe la şedinţele cu consilierii şi contabilii, lăsând totul în grija lui.

„Pot să spun că acest câştig la loto ne-a afectat grav relaţia. Înainte eram o echipă, mergeam pe acelaşi drum, după care am început să mergem în direcţii complet diferite. Povestea noastră este o povaţă bună pentru toată lumea. Noi amândoi suntem oameni cu studii care am lucrat din greu să avem succes în afaceri. Dacă asta ni s-a putut întâmpla nouă, atunci i se poate întâmpla oricui”, a declarat Roger pentru Daily Mail.