Batkid, băieţelul care a învins leucemia și a salvat un oraș

72

Orice copil care luptă cu o boală precum cancerul este un erou, însă micuţul Miles a putut fi și erou de film, datorită unei fundaţii caritabile care i-a îndeplinit dorinţa de a fi Batman pentru o zi. O mulţime uriașă de voluntari din orașul american San Francisco a lucrat pentru ca visul lui Miles să devină realitate, iar povestea lui a făcut înconjurul lumii pe internet.

Miles Scott nu împlinise încă doi ani când a fost diagnosticat cu leucemie. Acum are cinci ani și un istoric medical marcat de chimioterapie. Dar, din fericire, a reușit să învingă cancerul și, în prezent, este în remisie. Părinţii lui au vrut să marcheze într-un fel memorabil victoria băieţelului și (speră) sfârșitul luptei lui cu boala necruţătoare, așa că au apelat la cunoscuta Fundaţie "Make-A-Wish". Cu ajutorul fundaţiei și a celor circa 12.000 de oameni care au răspuns apelului lansat de aceasta, părinţii au putut să îi îndeplinească lui Miles dorinţa de a fi Batman pentru o zi.

O adevărată desfășurare de forţe a putut fi văzută vineri, în San Francisco, unde câteva străzi au fost luate cu asalt de mii de oameni veniţi să îl vadă și să îl susţină pe Batkid. Orașul, devenit peste noapte Gotham City, a fost scena a trei operaţiuni de salvare. Mai întâi, micuţul Batkid a salvat o „domnișoară la ananghie", legată de cu cabluri de o „bombă" prinsă de o șină de tramvai. La nici o oră distanţă, a fost nevoie de intervenţia micului supererou pentru a-l opri pe răufăcătorul Riddler să jefuiască o bancă. Iar a treia provocare a zilei a fost ca Batkid să salveze mascota Lou Seal din ghearele Pinguinului.

De la o ediţie specială a ziarului Gotham City Chronicle până la un Batmobile, nimic nu a lipsit poveștii, scrie Daily Mail.

Patricia Wildon, director regional la "Make-A-Wish" spunea pentru The Atlantic că acesta este meritul celor câteva sute de oameni care au contribuit direct la realizarea visului lui Miles. De fapt, ofertele de voluntariat au fost atât de numeroase, încât, la un moment dat, Wildon a fost nevoită să înceapă să le refuze. Un bărbat din San Francisco s-a oferit să le pună la dispoziţie mașina lui, un Lamborghini, pe post de Batmobil, iar o femeie din același oraș s-a oferit să fie „domnișoara la ananghie". Poliţia locală a cooperat, șeful poliţiei trimiţând chiar un mesaj video prin care solicita ajutorul lui Batman și, „neapărat, intervenţia lui Batkid". Poliţiștii au intrat în rol și în timpul evenimentelor din oraș și la fel a făcut și ziarul local, San Francisco Chronicle, care a scos o ediţie specială, dedicată lui Batkid. Până și președintele Statelor Unite a avut un rol în acest eveniment. Casa Albă a postat pe internet un mesaj de încurajare pentru micuţul Miles, în care Obama îl felicită pe Batkid pentru că a salvat Gotham City.

Pe 15 noiembrie, toată lumea vorbea, pe internet, despre Batkid. Unii, prezenţi în San Francisco la eveniment, postau impresiile lor. Alţii, de la distanţă, și-au arătat susţinerea pentru micuţul Miles și admiraţia pentru reușita proiectului. Aceasta fiindcă, la fel ca în cazul „miracolului de Crăciun" din Ohio, surpriza pentru Miles a arătat că luptele, oricât de grele, se duc mai ușor împreună.