California: terapia de conversie gay, interzisă oficial

46

Un judecător federal din California a eliberat calea pentru ca legea ce interzice terapia de conversie pentru homosexuali, tineri şi copii, să intre în vigoare din luna ianuarie.

Guvernatorul democratic al Californiei, Jerry Brown, a semnat această interdicţie încă din septembrie, fiind primul stat care să ia o asemenea măsură în ceea ce priveşte tinerii gay.

Asociaţia Naţională pentru Cercetare şi Terapie a Homosexualităţii şi Asociaţia Americană a Consilierilor Creştini au atacat-o în judecată, încercând să deschidă un caz împotriva statului, dar judecătorul a refuzat. „Curtea nu găseşte niciun drept fundamental sau privat în a alege un anumit tratament mental, pe care în mod rezonabil, statul îl consideră rău pentru minori," a declarat judecătorul, conform Reuters.

Legea le interzice terapeuţilor să ofere consiliere pentru reorientare sexuală copiilor şi tinerilor sub 18 ani. Militanţii pentru drepturile homosxualilor spun că terapie poate provoca daune psihologice tinerilor gay şi că îi pot împinge spre depresie şi suicid. Poziţia lor este susţinută de către Asociaţia Psihologilor din California.