„Conectează-te nelimitat la viaţă”, în versiune practică

314

„Iubirea este bucuria de a face altora bucurie”, spunea Ioan Gură de Aur. Acesta este textul care deschide și prezentarea în format electronic a voluntarilor ADRA, implicaţi recent într-un alt proiect emoţionant.

Agenţia Adventistă de Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, în parteneriat cu Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a adus speranţă și condiţii mai bune de trai pentru mai multe familii, în cadrul Congresului Naţional de Tineret desfășurat la Târgu Mureș (cu titlul „Conectează-te nelimitat la viaţă”), informează site-ul organizaţiei.

Undeva, la periferia orașului Târgu Mureș, locuiesc mai multe familii cărora autorităţile locale le-au oferit teren în vederea construirii de adăposturi, după ce au existat mai multe mutări succesive. Mulţi dintre cei care stau în acea zonă lucrează cu ziua pentru a-și întreţine familiile. Inevitabil, condiţiile grele de viaţă fac aproape imposibilă tentativa de construire a unor adăposturi, existând familii în care dorm și câte 12 persoane într-o cameră. În cadrul proiectului ADRA „Sprijin pentru fiecare”, 9 dintre aceste familii au beneficiat de alimente, produse de igienă și haine. În plus, 3 familii au beneficiat de acoperirea cu tablă a locuinţei lor, realizându-se o îmbunătăţire a condiţiilor de locuit.

„Situaţia lor este extrem de gravă, având în vedere faptul că zeci de minori trăiesc în condiţii inumane. Prima dată când i-am vizitat, am întâlnit feţe posomorâte și triste. După intervenţia rapidă din data de 12 august, cu ajutorul voluntarilor ADRA, feţele lor s-au schimbat și s-a văzut în ochii lor un licăr de speranţă. Vom încerca să-i ajutăm în continuare și avem nevoie de implicarea cât mai multor persoane, pentru că doar împreună putem schimba vieţi”, a declarat domnul Reinhard Suciu, asistent manager și coordonator Proiecte ADRA în zona Transilvania de Sud.

Proiectul social ADRA „Sprijin pentru fiecare” s-a realizat în parteneriat cu proiectul „Picătura de viaţă”, o campanie de donare de sânge organizată de Federatia AMiCUS România. Cu tichetele de masă obţinute în urma donării de sânge, voluntarii ADRA au achiziţionat alimente pentru 50 de copii și adulţi de la periferia orașului Târgu-Mureș. „Activităţile au fost diverse și au reprezentat mai mult decât ajutor material și hrană. Este un motiv de mulţumire la adresa lui Dumnezeu”, a declarat și Daniel Chirileanu, directorul Departamentului Tineret din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Targu Mures 2 Targu Mures 3 Targu Mures 8 (1)