ADRA îi învaţă pe copii să dăruiască

104

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România a împlinit deja un deceniu cu proiectul său „Copii ajută copii”, prin care cei mici sunt invitaţi să participe la un joc prin care să își facă prieteni noi și să înveţe totodată să dăruiască.

Jocul începe când fiecare copil primește o pușculiţă, dar nu una obișnuită, ci una pe care trebuie să o asambleze singur. După aceea, tot singur trebuie să vadă cum reușeşte să pună în pușculiţă o sumă de bani pe care să o folosească ulterior pentru a cumpăra ceva ce îi place. Doar că ceea ce cumpără nu este pentru el, ci este un cadou pe care să îl ofere altor copii, care au mai puţine lucruri ca el.

Nu toţi copiii au parte de o copilărie plină de vise frumoase și lipsită de griji. Pentru unii copii, zilele sunt pline de amărăciune, iar nopţile, de coșmaruri. Lipsurile materiale, dar și absenţa parentală înseamnă că, pentru acești copii, mare parte din bucuria copilăriei este pierdută pentru totdeauna. Prin proiectul „Copii ajută copii”, ADRA România împreună cu micii voluntari aduc bucurie și speranţă în inima semenilor lor.

Până acum, proiectul a reușit să ajute aproape 35.000 de copii. Însă, indiferent dacă copiii dăruiesc sau primesc, cu toţii pot benefica pe termen lung de efectele psihologice ale acestui proiect umanitar. Într-un timp în care individualismul este la mare căutare, „ne dorim ca un număr cât mai mare de copii să fie integraţi în acest program și astfel să fie stimulaţi să se gândească la nevoile celui de lângă el”, a declarat Monica Brînceanu, asistent manager ADRA România.adra_copii_ajuta_copii

Poza Sc Dor Marunt