Un sondaj de opinie face auzită vocea noii generaţii

66

Fie că sunt din Canada urbană sau din Africa rurală, copiii noii generaţii sunt din ce în ce mai preocupaţi de sănătatea planetei şi sunt îngrijoraţi de poluare şi dezastre naturale. Aşa arată un sondaj de opinie efectuat în 47 de ţări dezvoltate şi în curs de dezvoltare, cu vârste curprinse între 10 şi 12 ani.

În sondajul anual numit „Voci mici, visuri mari" o treime dintre copii au afirmat că poluarea este cea mai mare problemă de mediu, în timp ce unul din copii este îngrijorat de dezastre naturale, precum secetă prelungită, cutremure sau inundaţii.

Preocuparea principală a copiilor din ţările în curs de dezvoltare este că, în viitor, comunităţile din care fac parte nu vor putea să asigure strictul necesar semenilor săi. Prin urmare, un sfert dintre copii îşi doresc să devină profesori, asistenţi sociali sau medici pentru a-i ajuta pe semenii lor.

În schimb, copiiii din ţările dezvoltate îşi doresc să devină atleţi de performanţă sau artişti de divertisment.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada iunie-iulie 2012, în 36 de ţări în curs de dezvoltare din Africa, Asia şi în 11 ţări dezvoltate. În total, 6.204 copii au răspuns la întrebări.