Adrian Păunescu a murit

27

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă, vineri dimineaţă, la vârsta de 67 de ani. Inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15, a anunţat doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

„Azi, la ora 7.15, inima maestrulului a încetat să bată şi nu a mai dorit să pornească. Maestrul a plecat dintre noi”, a spus Brădişteanu, citat de Mediafax. Inima poetului se oprise de mai multe ori și joi noapte. Vineri dimineaţă medicii nu au mai reușit să-l resusciteze. Adrian Păunescu fusese internat vineri, 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Într-un editorial din 21 iunie 2010, din Jurnalul Naţional, poetul a lăsat câteva cuvinte memorabile.„Zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizele medicale esenţiale. Concluzia nu e veselă. Visul dușmanilor s-a împlinit: nu mai pot ieși din casă, cum aș fi putut până ieri. Acum, la această răspântie, n-am mai mult de spus contemporanilor mei decât că ar fi păcat să ne despărţim supăraţi.”

"Vă văd pe toţi mai buni şi mai umani Eu însumi sunt mai omenos în toateDă-mi, Doamne, viaţă, încă nişte aniŞi ţării mele minima dreptate."Adrian Păunescu în ziarul Ring, 31 octombrie 2010, Bucureşti, Spitalul de Urgenţă.