Cialdini: naţiunile, schimbate prin persuasiune

161

Robert Cialdini, recunoscut la nivel internaţional pentru promovarea unor principii etice de persuasiune bazate pe fundamente știinţifice, le-a spus jurnaliștilor HotNews că reprezentanţii mai multor guverne i-au cerut consultanţa cu privire la modul de utilizare a principiilor de persuasiune pentru atingerea unor obiective naţionale precum convingerea cât mai multor cetăţeni să consume mai puţină energie și să fie mai sănătoși.

Robert Cialdini, expert internaţional recunoscut pentru promovarea unor principii etice de persuasiune bazate pe fundamente știinţifice, le-a spus jurnaliștilor HotNews că reprezentanţii mai multor guverne i-au cerut consultanţa cu privire la modul de utilizare a principiilor de persuasiune pentru atingerea unor obiective naţionale precum convingerea cât mai multor cetăţeni să consume mai puţină energie și să fie mai sănătoși.

Cialdini a remarcat că schimbarea modului și a eficienţei cu care un guvern comunică cu cetăţenii săi despre economisirea de energie sau consumul de alimente sănătoase este o manieră „foarte iefintă" de a produce schimbarea pozitivă a unei naţiuni.

În interviul acordat HotNews, Cialdini subliniază însă că unul dintre cele mai importante principii ale influenţării este să ne asigurăm că modul în care influenţăm o altă persoană nu va deteriora abilitatea de a o influenţa din nou, în viitor.

„Cealaltă persoană trebuie să beneficieze de schimbările pe care le-ţi creat. Acest lucru va asigura că ea își va dori să fie influenţată de dumneavoastră și în viitor," a explicat Cialdini.