În Alabama deţinuţii aleg: închisoare sau biserică

148

Un oraș din Alabama a găsit o formă inedită de trata infractorii care se fac vinovaţi de un incident nonviolent în afara legii.

Începând de săptămâna aceasta, informează CNN, judecătorii din Bay Minette (Alabama) vor opera programul ROC (Restore Our Community), potrivit căruia, cei găsiţi vinovaţi de infracţiuni minore, nonviolente, vor avea de ales între a-și executa sentinţa în închisoare sau a participa la serviciile divine ale unei biserici în fiecare duminică.

Scopul declarat al acestui program este de a le da șansa celor care nu sunt infractori înrăiţi să își schimbe radical viaţa. Potrivit iniţiatorilor acestui proiect, cei care aleg „pedeapsa" participării la biserică sunt obligaţi să aibă întâlniri săptămânale cu un pastor afiliat Poliţiei locale.

Reprezentanţii Uniunii Americane pentru Drepturile Civile spun însă că alternativa propusă de autorităţile din Bay Minette este neconstituţională, deoarece „violează unul dintr principiile de bază ale Constituţiei, mai exact faptul că guvernul nu poate impune participarea la o activitate religioasă."