CNA a interzis difuzarea imaginilor de la locul tragediilor

25

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a interzis difuzarea pe posturile de televiziune a imaginilor de la locul unor tragedii, precum şi imagini care arată suferinţa familiilor victimelor.

„CNA a completat Codul audiovizual în sensul interzicerii difuzării de imagini de la locul tragediei, atunci când e vorba de sinucideri, crime şi mutilări. De asemenea, nu se vor difuza imagini care arată suferinţa familiilor victimelor. În acest fel protejăm demnitatea şi imaginea victimei şi a familiei, mai ales atunci când este vorba de un copil sau de un adolescent", a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA, informează Mediafax.

Decizia CNA a venit la scurt timp după ce posturile Kanal D, Antena 1, Pro TV, Prima TV, B1 TV, Antena 3 şi Realitatea TV au fost amendate, iar postul naţional TVR 1 a fost somat în urma difuzării unei serii de materiale pe tema sinuciderii minorilor.

„Important pentru Consiliu a fost să dea un semnal că nu va tolera acest mod de mediatizare, în detaliu, a acestor cazuri de sinucidere, care pot da idei şi altor adolescenţi care au aceleaşi probleme", a declarat anterior Răzvan Popescu.

(Foto: worth1000.com)