Expoziţie: Epoca de Aur, povestită copiilor

84

Între 5 şi 19 decembrie, compania Global Mindscape organizează cursuri de cultură vizuală pentru părinţi şi copii sub titlul umbrelă "Epoca de Aur povestită copiilor."

Expoziţia "The Golden Flat & Co" prezintă publicului colaje cu imagini de epocă, create de Ion Bârlădeanu, filme inedite ale regizorilor Cristian Mungiu şi Corneliu Porumboiu şi o carte pop-up intitulată "Epoca de aur pentru copii", creată de Ştefan Constantinescu. O instalaţie cu obiecte din anii '70-'80 care au fost aurite de către Alexandru Potecă, este ceea ce a dat numele expoziţiei "The Golden Flat – Apartamentul de aur", găzduită de Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Printre vizitatorii care au încercat să se apropie de epoca apusă a comunismului s-a aflat şi Florentina Toader, mamă a unei fetiţe de 8 ani. Florentina povesteşte că a dorit ca fetiţa ei să viziteze expoziţia pentru a putea înţelege mai uşor diferenţele între societatea comunistă şi cea capitalistă,unica pe care fetiţa ei o cunoaşte.

„I-am spus că nu aveam program la televizor cât are ea acum şi nici desene animate, că stăteam la coadă la mâncare, că era frig, că stăteam îmbrăcaţi la ore la şcoală," mărturiseşte Florentina. "Îi e greu să înţeleagă aceste lucruri. Aş vrea să aprecieze ceea ce are în comparaţie cu ceea ce aveam eu," a mai povestit tânăra mamă pentru ziarul Adevărul.