Încercare istorică: Nick Wallenda va traversa pe sârmă Marele Canion

78

În iunie 2012, Nick Wallenda, supranumit „regele mersului pe sârmă la mare înălţime", a traversat pe sârmă Cascada Niagara. Anul acesta, pe 23 iunie, va încerca să își depășească recordul, traversând Marele Canion. Discovery Channel va difuza în direct evenimentul.

Dacă Wallenda va reuși, își va fi împlinit visul de-o viaţă, de a merge pe sârmă la cea mai mare înălţime încercată până în prezent și de a aduce astfel un omagiu străbunicului lui, Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unui număr de mers pe sârmă în Puerto Rico, în 1978, scrie Mediafax.

Wallenda este și autorul cărţii Balance: Christian Faith and Miraculous Results. Wallenda a început să meargă pe sârmă de la vârsta de doi ani. Străbunicul său l-a învăţat că „viaţa este pe sârmă și tot ce nu este pe sârmă este așteptare", scrie NPR.

Discovery Channel va transmite evenimetul în direct, în aproape 200 de ţări din întreaga lume, pe 23 iunie, de la ora 20:00 (ora Statelor Unite). În România, programul va fi difuzat luni, 24 iunie, începând cu ora 03:00.