Lansare de carte: „Ultimul canibal”, de Hanna Bota

86

Hanna Bota îşi lansează volumul „Ultimul canibal" la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj. Volumul, apărut recent la editura Cartea Românească, reprezintă o premieră absolută în diaristica românească.

Evenimentul are loc azi, 18 octombrie. În cadrul evenimentului vor fi prezentate imagini inedite din Vanuatu, precum şi câteva obiecte tradiţionale ale băştinaşilor din Arhipelag, şi vor fi proiectate mai multe filme realizate de autoare, toate acestea pe un fundal cu muzică tradiţională vanuateză, notează HotNews.

„Hanna Bota ne propune o călătorie extraordinară, cum făceau, odinioară, eroii lui Jules Verne. Fără îndoială, totul este senzaţional: de la drumul către Vanuatu, până la studiul «noii geografii» pe care o cartografiază călătorul, omul de ştiinţă, femeia secolului XXI. Este, desigur, omul de ştiinţă care i-a citit pe cei mari ai călătoriilor, ai antropologiei şi, din când în când, vrea să şi-i asocieze în călătoria «lui». Dar este şi scriitorul şi «aventurierul» care trăieşte intens Descoperirea. Am folosit majuscula, fiindcă itinerarul pe care ni-l propune scriitorul, antropologul şi omul religios Hanna Bota este o premieră absolută: niciun român n-a mai străbătut lumea în care a trăit, un timp mirabil, autoarea acestei cărţi", spune criticul literar Cornel Ungureanu.

Hanna Bota este licenţiată în teologie şi filologie, şi doctorand la Universitatea de Vest din Timişoara. În prezent, lucrează ca cercetător în cadrul Institutului de Istorie Orală din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.