Microsoft dotează bibliotecile româneşti cu computere

19

Compania Microsoft intenţionează să doteze toate bibliotecile din România cu calculatoare pentru a permite accesul la internet şi la diverse resurse disponibile în mediul online.

Intenţia celor de la Microsoft a fost anunţată de Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA la Bucureşti, cu ocazia inaugurării Centrului de Informare şi Resurse „American Corners" din Târgu Mureş.

„Asemenea bibliotecilor din SUA, şi bibliotecile din România nu sunt simple colecţii de cărţi, ci sunt locuri unde oamenii, fie ei tineri sau bătrâni, se întâlnesc, schimbă idei, au acces la calculatoare la care altfel nu ar avea acces acasă. O importantă companie americană, Microsoft, are un program foarte mare în România. Încearcă să aducă computere noi în toate bibliotecile din România, astfel încât toţi românii să poată avea acces la Internet şi la resurse disponibile online" , a declarat Gitenstein, conform Mediafax.

Centrul de Informare şi Resurse „American Corners" din Târgu Mureş este al nouălea din România şi, asemenea celorlalte, reprezintă o platformă prin care ambasadorii SUA pot să le ofere românilor o imagine despre cultura ţării lor, vizitatorii având la dispoziţie cărţi, resurse online, filme şi diverse produse culturale americane, precum şi posibilitatea organizării de seminarii.

(Foto: Dreamstime)