„Muzee și colecţii”- Aplicaţie cu informaţii despre muzeele din România

106

Asociaţia „Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a Romaniei" în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului și Comitetul Naţional Român ICOM au lansat o aplicaţie bilingvă, cu informaţii despre 943 de muzee românești, disponibilă gratuit atât pentru uitlizatorii de Android, cât și pentru cei de IOS.

Aplicaţia „Muzee și Colecţii din România" conţine informaţii referitoare la datele de contact ale tuturor celor 943 de colecţii muzeale din România, cât și o mică descriere pentru fiecare dintre acestea. Mai mult de atât, această aplicaţie conţine mai multe galerii foto cu peste 5.200 de fotografii și este bilingvă (engleză și română).

Aplicaţia pune la dispoziţia utilizatorului o serie de filtre de căutare, cu posibilitatea de a le combina după nume, profilul muzeului, localitatea sau judeţul în care se găsește, regiunea istorică sau distanţa faţă de poziţia utilizatorului. În urma efectuării unei căutări, obiectivele sunt afișate pe hartă.

Unul dintre avantajele majore ale acestei aplicaţii este că baza de date este stocată local, iar conexiunea la internet este necesară doar pentru vizualizarea fotografiilor, a hărţilor și pentru utilizarea facilităţilor legate de navigaţie, scrie hotnews.ro.

Acest proiect a fost finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul programului Proiecte Culturale 2013.