Proiecţie de film la MŢR întreruptă cu scandări homofobe (video)

20

Un grup de activiști naţionaliști au întrerupt miercuri seară o proiecţie a filmului „The kids are all right", din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), organizat la Muzeul Țăranului Român (MŢR).

Grupul, alcătuit din câteva zeci de persoane, a cântat imnul naţional, apoi cântece bisericești, scandând ulterior sloganuri homofobe.

Potrivit relatării făcute de Alexandra Carastoian, participantă la proiecţie, pentru HotNews.ro, protestul a început cu un bărbat acoperind cu o hârtie A4 lumina proiectorului, astfel încât subtitrarea filmului să fie mai greu de citit. „Ulterior observând că nimeni nu intevine pentru a-l opri și că poate merge mai departe, s-a ridicat și s-a poziţionat chiar în dreptul proiectorului făcând ca imaginea să nu mai fie vizibilă pe ecran. Lumina s-a aprins în sală și au continuat cu huiduielile."

„Autorităţile nu au intervenit cu nimic, deși Jandarmeria și Politia se aflau la intrare. În sală a fost un ping-pong continuu de discuţii, timp de aproximativ două ore, între cei care scandau împotrivă şi cei care au venit să urmărească filmul. S-au invocat motive precum religia și alte valori naţionale", a mai relatat Alexandra Carastoian.