PULITZER 2013: Cea mai bună serie de fotografii breaking news (FOTO)

41

Premiul Pulitzer pe 2013 pentru cea mai bună serie de fotografii breaking news a fost câştigat de o echipă de fotografi de la Associated Press pentru „imaginile memorabile produse în condiţii de pericol extrem" din timpul războiului civil din Siria.

Potrivit site-ului Pulitzer, distincţia pentru „un exemplu remarcabil de fotografie breaking news" le-a fost acordată lui Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Khalil Hamra şi Muhammed Muheisen (foto) pentru „reportajul lor convingător despre războiul civil din Siria".

Fotografii de la agenţia americană de presă Associated Press (AP) au fost premiaţi pentru „imagini memorabile produse în condiţii de pericol extrem", se mai arată pe site-ul prestigioaselor distincţii. Premiul acordat este în valoare de 10.000 de dolari.

Într-un comunicat publicat pe site-ul agenţiei de presă, AP a oferit mai multe informaţii despre desfăşurarea reportajului. „Captarea acestor imagini a implicat călătorii repetate în zona de război, fără permisiunea sau sub protecţia guvernului, în mijlocul pericolelor reprezentate de obuze, bombardamente şi gloanţe la nimereală, precum şi al riscului de răpire sau luare în captivitate", se arată în comunicat.

„AP şi-a luat angajamentul important de a transmite din Siria, iar singurul mod de a face acest lucru a implicat un pericol extrem pentru jurnaliştii aflaţi pe teren. Fără tenacitatea lor, lumea nu ar şti atât de multe despre suferinţă, sânge şi durerea oamenilor din Siria", a spus Kathleen Carroll, senior vicepreşedinte al agenţiei şi editor executiv, nescăpând ocazia de a-i lăuda pe fotografii premiaţi, „a căror muncă a fost recunoscută de juriul şi comitelul Pulitzer".