S-a descoperit „Templul morţilor” în Peru

248

S-a descoperit un mormânt în Peru, care datează de acum 1.200 de ani şi care conţinea 1.200 de obiecte şi trei regine ale culturii Wari, care cândva guvernau în Peru.

După luni de săpături secrete, autorităţile din Peru au anunţat joi, că s-a descoperit un mormânt plin de obiecte de aur, trei regine şi câţiva servitori, care ar avea o vechime de 1.200 de ani. A fost numit „Templul morţilor" de către National Geographic Society. Această descoperire aruncă lumină asupra celor care au guvernat în Peru înainte de anul 1.000 A.D., înainte de Imperiul Incaş, notează usatoday.com.

În acest mormânt, care era acoperit cu 30 de tone de piatră, în afară de obiectele din aur, argint şi bronz, s-au mai găsit câteva camere mici în care se aflau cele 3 regine şi apoi alte 53 de femei îngropate în rând, dintre care, câteva păreau a fi fost sacrificate, împreună cu reginele.

Un tron din piatră, care se află lângă mormânt, era locul unde reginele erau venerate de către Wari, potrivit arheologilor. În jurul mausoleului, ar fi trăit 40.000 de persoane, care era odată parte din palat. Echipa de arheologi care a făcut această descoperire speră să poate continua cu săpăturile şi într-o zi, acest loc să devină un muzeu pe care orice să-l poată vizita.