„ST propune: Personalitatea anului 2012”- Semnele timpului, ianuarie 2013

32

Dacă marile publicaţii s-au întrecut în topuri de sfârşit de an 2012, Semnele timpului nu s-a lăsat mai prejos şi a expus în variantă proprie, poveştile oamenilor cu adevărat relevanţi nu doar pentru ce au făcut în anul 2012, ci pentru ce semnifică acţiunile lor pentru viitor. Mai multe domenii, personaje pozitive şi personaje negative, nimeni nu lipseşte dintre cei care contează. Iar dintre toţi, Eliza Berzescu a ales unul mai cu seamă pentru a primi „titlul" de „Personalitatea anului 2012".

Norel Iacob deschide primul număr al revistei din noul an cu un editorial cât o lecţie de viaţă. Inspirându-se din povestea de eşec a unei femei care a încercat să traverseze înot o distanţă de 42 km, scrie despre slăbiciunile naturale cu care ne naştem cu toţii şi oferă un mic ghid practic de supravieţuire a lor.

Primul articol al revistei, semnat de Alina Kartman se întinde pe 10 pagini, câte o pagină pentru fiecare eveniment religios care a marcat anul 2012. De la scandalul internaţional legat de filmul antiislam „Inocenţa musulmanilor" şi până la scandalul Vatileaks, schimbarea liderului Bisericii Anglicane şi a conducerii Egiptului, pregătirile pentru apocalipsa mayaşă sau creşterea numărului de neafiliaţi religioşi, evenimentele de anul trecut s-au manifestat mai degrabă sub semnul rezistenţei la schimbare, decât al unei evoluţii pozitive.

„Resturi după Apocalipsă" este articolul care nu putea lipsi din numărul lunii ianuarie, întrucât vine după ce lumea NU s-a sfârşit pe 21 decembrie, odată cu calendarul maya. De la pregătiri pentru supravieţuire, cine şi cum s-a îmbogăţit de pe urma afacerilor pe această temă, dar mai ales cum au reacţionat românii, citeşte tot în articolul semnat de Eliza Berzescu.

Robert Ancuceanu scrie un articol la fel de inedit ca tema pe care a ales-o şi anume crionica (termen derivat de la „criogenie"). Năzuinţa oamenilor spre nenumire este poate la fel de veche ca omul în sine, dar metodele sunt din cele mai diverse şi inedite, criogenia fiind una din cele mai recente „soluţii". Află totul despre procedeu, unde se practică, cât costă, ce presupune şi mai ales, dacă este cu adevărat fezabil ca morţii să învie.

Un articol în care se poate regăsi oricine este cel scris de Irina Cristescu. Tocmai pentru că fiecare dintre noi ne-am confruntat cu regrete în urma deciziilor pe care le-am luat, în viaţa de zi cu zi, nu este niciodată prea târziu să aflăm care este mecanismul psihologic din spatele durerii resimţite, a neîmplinirii, a nefericirii şi care sunt modelele de construcţie a satisfacţiei vieţii.

Seria interviurilor începe cu prof. dr. Felician Roşca, profesor universitar și conducător al clasei de orgă de la Universitatea de Vest din Timișoara și directorul mai multor festivaluri naţionale și internaţionale.Prin interviul cu prof. Roşca, Alina Kartman expune viaţa unui muzicolog care trăieşte într-o lume ce simte că nu îi mai aparţine şi poveste unei orgi care „trăieşte" într-o lume creată de el, la Biserica Adventistă Betania din Timişoara.

Al doilea interviu îi aparţine lui Adrian Bocăneanu şi îl are ca protagonist pe Jan Paulsen, un nume răsunător printre adventişti şi nu numai. Cititorii au ocazia să descopere detalii inedite din cariera şi viaţa de credinţă a preşedintelui (1999-2010) Organizaţiei Mondiale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, un om decorat de către regele Harald al V-lea cu Ordinul de Merit în grad de comandor, ca recunoaştere a „serviciilor aduse pentru binele umanităţii".

Semnele timpului dedică ultimele pagini ale revistei unui proiect umanitar desfăşurat sub egida ADRA România. Veterani în lupta împotriva abuzului domestic, ADRA în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, Asociaţia Anais şi sprijinită de compania Sanovita şi Editura Viaţă şi Sănătate, a demarat campania „Ciocu' MARE! Ridică vocea împotriva violenţei în familie!". Citiţi ce presupune campania şi ce oferă ADRA în articolul scris de Alina Kartman.