Steve Jobs a murit

20

Steve Jobs, cofondatorul Apple şi fost director general al companiei, a încetat din viaţă la vârsta de 56 de ani. Colegii de la Apple şi fanii Apple din întreaga lume şi-au exprimat regretul pentru dispariţie timpurie a lui Jobs.

„Steve a lăsat în urmă o companie pe care numai el o putea construi, iar sufletul său va fi mereu fundaţia Apple", se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei. „Sclipirea lui Steve, pasiunea şi energia lui au fost sursa a nenumărate inovaţii care îmbogăţesc şi îmbunătăţesc viaţa noastră. Lumea este mai bună, într-o măsură greu de stabilit, din cauza lui Steve.

„Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinţă incredibilă", a declarat Tim Cook, cel care a preluat poziţia lui Jobs după demisia acestuia.

Steve Jobs s-a luptat timp de mai mulţi ani cu cancerul, iar în luna august a demisionat din funcţia de CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al Apple. După demisia lui, New York Times l-a apreciat ca fiind „unul dintre cei mai mari inovatori din istoria capitalismului modern".

Steve Jobs a fondat compania Apple în 1976, împreună cu Steve Wozniak. A demisionat din companie în 1985, însă a revenit la conducerea ei în 1997. De atunci, s-a ocupat de lansarea unor produse de top precum computerul iMac, tableta iPad şi telefonul multifuncţional iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată cu o zi înainte de moartea lui Steve.

(Foto: fafaredmaichambigsrog.blogspot.com)