FMI nu exclude o recesiune mondială în 2012

24

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) prezenţi miercuri la o conferinţă la Bruxelles au declarat că nu exclud posibilitatea unei recesiuni la nivel mondial, în anul 2012, deși sunt „încrezători că vor ajunge la un rezultat pozitiv" în ceea ce privește livrarea tranşei de 8 miliarde de euro din împrumutul prevăzut în primul plan de ajutor pentru Grecia.

„Ne aşteptăm în continuare la o creştere în 2012, chiar dacă extrem de modestă, însă activitatea ar putea avea efecte nedorite. Un risc de recesiune nu este aşadar exclus", a declarat Antonio Borges, director pentru Europa al FMI, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, relatează AFP.

Directorul s-a arătat „încrezător" că, până la la sfârşitul negocierilor în desfăşurare între Atena şi creditorii grupaţi în cadrul troicii – FMI, UE şi BCE, „se va ajunge la un rezultat pozitiv."

Borges precizat totodată că este necesară o reevaluare a celui de-al doilea plan de salvare a Greciei, pentru a pune mai mult accentul pe o relansare a creşterii economice.