Târgul de carte Gaudeamus bate la uşi

13

Cea de-a 18-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus se va desfăşura în perioada 23-27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Peste 400 de expozanţi din industria cărţii vor oferi publicului o serie de noutăţi editoriale.

Anul acesta, la Gaudeamus au loc peste 650 de lansări şi prezentări de carte, dezbateri şi mese rotunde, expoziţii, întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură atât din România, cât şi din străinătate, informează Mediafax.

„Prezentarea internaţională este din ce în ce mai vizibilă", a declarat Vlad Epstein, directorul executiv al târgului care, de anul acesta, are titulatura oficială „Târgul internaţional Gaudeamus. Carte de învăţătură".

Printre noutăţile care vor fi lansate la târg se numără volumul „Faţă către faţă" de Andrei Pleşu, „Moartea Ceauşeştilor. Adevărul despre o lovitură de stat comunistă" de Catherine Durandin, „Travesti" de Mircea Cărtărescu, „Adevărul. Călăuza rătăciţilor" de Simon Blackburn, „Litera din scrisoarea misterioasă" de Alex. Leo Şerban.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, la ora 12.00, în Pavilionul Central al Romexpo. Accesul vizitatorilor va fi permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 4 lei, şi a abonamentelor, valabile pentru întreaga perioadă, în valoare de 10 lei. Elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă, pe baza documentelor specifice vizate la zi.