Vizite virtuale la cele mai fascinante muzee din lume

1477

Pentru toţi pasionaţii de cultură, o mulţime de muzee celebre își menţin porţile larg deschise, spre a fi descoperite. Muzeul Louvre, Muzeul Britanic sau Muzeul Vaticanului sunt doar câteva dintre obiectivele culturale care permit internauţilor vizitarea lor prin intermediul unui tur virtual.

Împreună cu sute de muzee, arhive sau instituţii culturale, Google a pus bazele proiectului Cultural Institute. Aici pot fi vizualizate o multitudine de opere de artă sau situri de patrimoniu mondial. Tot aici se află o mulţime de povești ale instituţiilor culturale din toată lumea, reprezentate în expoziţii digitale.

Fascinantul muzeu Louvre din Paris, Franţa, poate fi vizitat cu doar câteva click-uri. Tururile virtuale ale muzeului, împărţite în fragmente, oferă internauţilor posibilitatea de a vizita diferite secţiuni ale elegantului muzeu, notează Make Use Of. Muzeul își așteaptă vizitatorii virtuali cu peste 35.000 de replici digitale ale renumitelor lucrări expuse, dar și cu o imensă bază de date cu detalii despre acestea, informează Digi24.

Cei care și-au dorit întotdeauna să vadă Capela Sixtină, însă nu au putut ajunge până acum în „orașul papal", o pot admira pe site-ul Muzeului Vaticanului. De asemenea, instituţia pune la dispoziţia publicului internaut o serie de lucrări impresionante, de la sculpturi și tablouri, până la fresce.

Muzeul Virtual European permite vizitatorilor să exploreze istoria Europei atât prin vizualizarea colecţiilor culturale în funcţie de muzeu, cât și prin sortarea lucrărilor în funcţie de zonă, de eră sau de artefactele pe care vor să le studieze.

Muzeul Britanic ascunde circa 8 milioane de obiecte, iar colecţiile virtuale pun la dispoziţie internauţilor mai mult de 750.000 de imagini cu acestea, informează Digital Trends. Imaginile pot fi mărite și privite din mai multe unghiuri, lucru care pot oferi o experienţă deosebită vizitatorilor online.

De asemenea, Muzeul Ţăranului Român oferă un tur virtual tuturor celor interesaţi să descopere „arta naţională". Un alt muzeu românesc ce permite vizitarea sa virtuală este Muzeul Astra din Sibiu.

Acestea sunt doar câteva din muzeele care oferă posibilitatea efectuării de tururi virtuale. Chiar dacă explorarea online a celor mai fascinante și mai impresionante muzee din lume nu poate fi comparată cu experienţa reală trătită în momentul vizitării acestor locuri încărcate de istorie și cultură, tururile virtuale se pot dovedi o modalitate deosebită și importantă de îmbogăţire și descoperire a culturii întregii lumi.