Oricât de deschis ai fi, cu siguranţă ai întâlnit cel puţin o persoană pe care pur şi simplu nu o simpatizezi. Poate circumstanţele nu îţi permit să îl ignori, ci trebuie să colaborezi cu acel individ ostil, nepoliticos, egocentrist, al cărui comportament te frustrează.

Poate ai primit deja sfatul de a ignora pur şi simplu acele persoane care îţi displac. În unele cazuri, această soluţie poate fi salvatoare, dar în alte ipostaze, cea pe care nu o simpatizezi din diverse motive poate fi o persoană cu care, vrei, nu vrei, trebuie să ai de-a face zilnic sau constant – fie un coleg de şcoală, de serviciu sau poate rude, ori cel mai bun prieten al partenerului de viaţă. A fi, la rândul tău, nepoliticos sau neprietenos nu este cea mai bună soluţie, întrucât există riscul declanşării unor conflicte.

În schimb, ai putea identifica exact motivele pentru care nu simpatizezi persoana în cauză, recomandă Peter Bregman, CEO la compania globală de consultanţă în management Bregman Partners, Inc., într-un articol pentru Harvard Business Review. După ce ai făcut acest lucru, ia-ţi câteva momente pentru un scurt episod de introspecţie: regăseşti cumva şi la tine, în comportamentele tale, în felul tău de a fi, acele lucruri pentru care individul respectiv nu îţi este simpatic? Aşa cum subliniază Bergman, atunci când nu ne place ceva la noi, încercăm să îl înlăturăm. Acelaşi lucru facem şi în cazul în care nu ne place o persoană.

Iar dacă motivele pentru care nu simpatizezi un individ se numără printre acele obiceiuri care nu îţi plac la tine, şansele sunt ca acea persoană să îţi reamintească de fiecare dată când o vezi de tine şi de acea latură a ta pe care nu o agreezi. Partea bună a lucrurilor care se naşte de aici este că situaţia îţi permite o mai bună înţelegere a propriei persoane. Faptul că nu simpatizezi pe cineva poate deveni o oportunitate de a deveni mai bun şi de a corecta acele lucruri care nu îţi plac la tine. Corectându-te şi acceptându-te pe tine însuţi, îţi va fi mult mai uşor să îi accepţi şi pe ceilalţi, notează Bergman.

Dacă ai reuşit să treci cu bine de această etapă, este momentul să urci încă o treaptă şi să încerci să stabileşti o “punte de legătură” cu cel pe care nu îl consideri simpatic, recomandă Mind Tools. Încearcă să te „pui în pantofii” celuilalt pentru a descoperi acele motive pentru care acesta acţionează într-un mod „neplăcut”. Desprinde-te de prejudecăţile pe care ţi le-ai format şi foloseşte-te de empatie pentru a-l descoperi pe celălalt, la o discuţie relaxată. S-ar putea să ai surpriza că împărtăşiţi pasiuni comune şi că, de fapt, este o companie foarte plăcută.

Sigur, există şi situaţii al căror deznodământ nu este pozitiv, iar în acest caz, pentru ca tensiunea dintre voi să nu afecteze nici sarcinile de lucru, dar nici alte relaţii, este indicat să comunici calm cu respectivul despre această problemă. O astfel de discuţie este în cele mai multe cazuri una delicată, care trebuie abordată cu mult tact. Mind Tools recomandă atingerea câtorva subiecte în cadrul acestei conversaţii, care trebuie să se desfăşoare într-un loc care să vă permită păstrarea intimităţii. Astfel, după ce ai recunoscut tensiunea dintre voi, descrie comportamentul care îl face pe celălalt o companie dezagreabilă, ilustrând prin câteva exemple. Explică-i motivele pentru care comportamentul lui te afectează, încercând să descoperiţi modalităţi prin care situaţia poate fi remediată. Atenţie, însă. Discuţia trebuie să rămână una privată, între voi doi, iar „bârfirea” respectivului trebuie complet evitată.

S-ar putea ca în unele cazuri, fixarea limitelor personale pe care le tolerezi să te ajute să eviţi orice eventuale conflicte, notează Celestine Chua, instructor şi fondatorul platformei Personal Excellence, într-un articol apărut pe site-ul Life Hacker. Fie că este vorba de invadarea spaţiului, a intimităţii ori alte chestiuni pe care celălalt le face şi te irită, setează-ţi aceste „graniţe”, iar în cazul în care sunt încălcate, găseşte o modalitate politicoasă şi o abordare prietenoasă de a-ţi face cunoscute aceste limite.

De asemenea, nu uita să arăţi bunătate şi compasiune, oricât de dificilă ar fi persoana pe care nu o agreezi. S-ar putea ca gestul tău să îl inspire pe celălalt să îşi corecteze comportamentul neprietenos.

Nu în ultimul rând, notează Chua, în relaţiile cu oamenii, atunci când vine vorba de schimbare, singurele persoane pe care le putem „modela” suntem noi înşine. Fie că este vorba de schimbarea modului în care judeci, percepi o situaţie sau a felului cum acţionezi la un moment dat, toate acestea contribuie la schimbarea per ansamblu a întregii situaţii.