Toţi părinţii ar vrea să își arate dragostea pentru copii într-un fel care să nu îi transforme în răsfăţaţi intoleranţi. Există însă o linie subţire între a face ce trebuie pentru copii și a face totul, fără a te gândi de două ori la consecinţe.

Emily are 7 ani și vrea să fie prinţesă. Nu este nimic anormal pentru o fetiţă la această vârstă, însă, spre deosebire de alte fete care se rezumă la basme și păpuși, Emily vrea să fie o prinţesă în viaţa reală.

Tatăl ei, Jeremiah Heaton, care lucrează în industria minieră, nu s-a gândit de două ori înainte de a accepta provocarea. „Ca părinte, vei face lucruri la care nu te-ai gândit niciodată”, spune el.

A început să caute pe internet unde în lume se mai găsesc bucăţi de pământ fără proprietar (terra nullius), iar în câteva luni, pe 16 iunie, de ziua fiicei sale, Heaton înfigea drapelul familiei într-un deșert de aproximativ 1.300 km pătraţi, undeva în sudul Egiptului, la graniţă cu Sudan. Astfel, Emily a devenit prinţesă peste „Regatul Sudanului de Nord”.

Heaton pretinde că actul de a ancora drapelul în Bir Tawil îi dă drepturi asupra pământului, așa cum în istorie s-a procedat de nenumărate ori. Diferenţa, spune el, este că dacă acele acte de imperialism au rezultat în urma unui război, de data asta este vorba despre un act de dragoste.

„Am vrut să le arăt copiilor mei că aș merge și până la capătul pământului pentru a le îndeplini dorinţele”, citează Washington Post. Mai departe, Heaton plănuiește să „stabilească relaţii pozitive” cu Egipt și Sudan, care în trecut au disputat teritoriul, și să îi fie recunoscut oficial dreptul asupra pământului.

Desigur, intenţia de a le arăta copiilor că iubirea sa este pusă pentru veșnicie la dispoziţia lor este foarte admirabilă în teorie. În practică, Heaton și-a învăţat fata ca la 7 ani să își dorească o bucată de pământ și o coroană pe cap, un exemplu foarte prost de modestie și altruism.

Și deși este bine ca un copil să înveţe să lupte pentru ceea ce își dorește și să aibă încredere că poate răzbi, atunci când se combină cu ideea egoistă că trebuie doar să întindă mâna și să apuce ce vrea, ca și cum ar fi al lui, rezultă o mentalitate care îi va crea multe probleme în viaţă și care nu îi va aduce simpatie din partea nimănui.