Doctorii către părinţi: Nu lăsaţi credinţa să împiedice vindecarea copiilor

69

Comisia de Bioetică a Academiei Americane de Pediatrie a dat o declaraţie prin care cere pediatrilor și agenţiilor împotriva abuzului copiilor să intervină atunci când convingerile religioase ale părinţilor împiedică administrarea tratamentelor necesare vindecării copiilor.

În unele state din SUA, părinţii nu sunt consideraţi neglijenţi dacă nu permit să îi fie administrat un tratament medicamentos copilului lor, un lucru care ar trebui schimbat, după părerea comisiei.

„Cred că este important ca toţi copiii să aibă privilegiul la o îngrijire medicală și politicile de stat ar trebui să fie foarte clare cu privire la obligaţiile de a oferi această îngijire", a declarat dr. Armand Antommaria, director la Spitalul de Copii din Ohio.

El a declarat pentru Reuters că persistă cazurile în care părinţii refuză tratamentul medicamentos pentru copiii lor. Persoane de anumite credinţe militează pentru rugăciune în locul tratamentelor, iar Martorii lui Iehova nu acceptă transfuzii de sânge.

Într-un caz recent, o curte de justiţie din statul american Ohio a hotărât că un spital poate obliga o fetiţă amish de 10 ani să facă chimioterapie, când părinţii au refuzat tratamentul, pentru unul „natural". Familiei i s-a spus că fata are 85% șanse de supravieţuire cu tratament, dar poate muri într-un an de zile fără el.