Fotomodel vs. Cosmopolitan: faţa urâtă a modei

223

Actriţa şi fotomodelul Nicole Weider a demarat o campanie împotriva revistei Cosmopolitan, din cauza conţinutului său nepotrivit minorilor.

Actriţa şi fotomodelul Nicole Weider a demarat o campanie împotriva revistei Cosmopolitan, din cauza conţinutului său nepotrivit minorilor.

Weider doreşte ca revista să fie vândută într-o pungă de plastic mată pentru a-i împiedica pe minori să cumpere sau să citească articole nepotrivite dezvoltării lor.

„Oamenii cred că aceasta este doar o revistă de modă, dar conţinutul principal al revistei este propaganda sexuală la o vârstă cât mai mică", a explicat ea. În ciuda faptului că reprezentanţii revistei declară că publicul ţintă este adult, Weider se întreabă de ce pe ultimele 2 coperţi au apărut idoli ai adolescentelor (Dakota Fanning, 17 ani, şi Selena Gomez, 19 ani). E a mai precizat că nu doreşte ca revista să-şi schimbe conţinutul, ci doar să-şi asume responsabilitatea asupra imaginilor şi articolelor explicit sexuale.

Deşi până acum revista Cosmopolitan nu a dat niciun răspuns oficial, opinia publică s-a făcut auzită. Pe lângă interviurile acordate CBN şi Christian Post , Weider a lansat o petiţie online, care până în prezent a adunat 26.000 de semnături.

Motivaţia lui Nicole vine din propria experienţă. Ea însăşi model în plină ascensiune, Nicole s-a lovit de superficialitatea lumii modei. La vârsta de 23 de ani, un prieten creştin i-a sugerat să se apropie de Iisus pentru ajutor şi Dumnezeu i-a arătat o perspectivă nouă. În timp ce ea încă se bucură de o carieră de fotomodel, cea mai mare pasiune rămâne dorinţa de a fi un model pentru tânăra generaţie. Blogul ei, Project Inspired, care are 90.000 de vizualizări pe lună, conţine sfaturi despre o imagine de sine sănătoasă şi articole despre Cuvântul lui Dumnezeu.

„Vreau să le spun fetelor că sunt frumoase şi perfecte, aşa cum le-a creat Dumnezeu. Am scris multe articole despre cele mai importante lucruri, şi anume valoarea pe care o poate avea o femeie prin Dumnezeu şi cum fiecare dintre noi are un scop înalt pe acest pământ", a concluzionat Nicole Weider.