Marea Britanie ar da undă verde şcolilor ateiste

58

    Ministerul Educaţiei din Marea Britanie ar putea da undă verde primelor şcoli cu profil ateist. Cel puţin asta reiese dintr-un interviu acordat de Michael Gove, secretarul pentru Educaţie, în cadrul unei emisiuni Premier Radio, citată de Christian Today.

    Gove a declarat că ar fi "interesat" să evalueze propunerile pentru înfiinţarea de şcoli nereligioase, după ce militantul ateu Richard Dawkins declarase luna trecută că ar vrea să deschidă o şcoală pentru "liber-cugetători".

    Ann Widdecombe, fost secretar de Interne, a declarat pentru acelaşi post de radio că "atâta timp cât putem înfiinţa şcoli religioase, nu văd de ce nu am permite înfiinţarea unei şcoli care să răspundă necesităţilor copiilor ai căror părinţi i-au educat în mod intenţionat să nu aibă nicio credinţă."

    Widdecombe a adăugat totodată că "e păcat când cineva este educat în felul acesta, dar este treaba noastră să îi câştigăm pe aceşti oameni, nu să aşteptăm ca legea să o facă pentru noi."

   Într-un discurs adresat Comitetului pentru educaţie al casei Comunelor, Gove a cerut ca părinţilor care se opun şcolilor religioase să le fie oferite mai multe opţiuni de educare a copiilor lor.

    În prezent, o treime din şcolile elementare şi liceele din Marea Britanie sunt afiliate unei biserici. Legea britanică obligă şcolile să ofere educaţie religioasă elevilor, însă părinţii au dreptul să îşi retragă copiii de la cursurile de Religie.