Rylands: Societatea trebuie să reînveţe gestiunea timpului

57

"Ne simţim vinovaţi atunci când nu muncim şi suspectăm pe oricine îşi ridică nasul din treburi pentru prea mult timp," a radiografiat episcopul anglican Mark Rylands, situaţia angajaţilor din Marea Britanie.

   

    Într-o scrisoare adresată diocezei sale, citată de Christian Today, episcopul reclamă că englezii şi-au făcut o virtute din a lucra neîntrerupt şi că se simt importanţi numai atunci când sunt ocupaţi.

    Rylands a comparat situaţia din Marea Britanie cu cea din Franţa, unde angajaţii au mult mai multe sărbători naţionale anual, iar luna august este una de repaus generalizat şi a evidenţiat că, deşi englezii muncesc mai multe ore pe săptămână, ei nu sunt mai productivi decât francezii. Ba, mai mult, spune episcopul, englezii sunt angajaţii cu cele mai dese concedii medicale din toată Europa.

    Episcopul a mai spus că societatea trebuie să reînveţe arta odihnei şi să îşi facă timp pentru Dumnezeu. Biserica ar trebui să fie, în mod special, un model privind ritmul sănătos de viaţă şi echilibrul între muncă şi odihnă.