Metodă inedită de vindecare a tinerilor dependenţi de Internet

403

În Coreea de Sud dependenţa de Internet a ajuns să fie o problemă de sănătate publică. Conform datelor prezentate de guvern, 680.000 de copii cu vârste între 10 şi 19 ani sunt dependenţi de Internet.

„Obişnuiam să mă joc la calculator câte şapte ore pe zi şi chiar şi peste noapte dacă mama nu era acasă," mărturiseşte o fată de 14 ani, pe nume Kim, conform Reuters.

Pentru a contracara această situaţie, guvernul a introdus o lege care blochează jocurile pentru persoane sub 16 ani, între miezul nopţii şi ora şase dimineaţa. Totuşi efectele legii sunt limitate, copiii folosind conturile părinţilor pentru a trece de restricţii.

Părinţii lui Kim au încercat multe terapii, printre care artă şi muzică, dar singura care şi-a dovedit eficienţa a fost terapia prin echitaţie, realizată la centrul Riding Healing Center, care foloseşte echitaţia pentru a vindeca tulburări emoţionale şi de comportament, care se crede că ar sta la baza dependenţei de Internet.

Kim are parte de diferite tipuri de consiliere la centru, dar simte că echitaţia o ajută cel mai mult, deoarece a format o legătură emoţională cu caii şi şi-a pierdut interesul pentru Internet.

Asociaţia de Echitaţie Coreeană are două centre terapeutice şi câte 50 de persoane le vizitează în fiecare zi pentru a trata diverse probleme, precum depresie şi ADHD. Asociaţia doreşte să mai deschidă încă 30 de centre în toată ţara pentru a putea face faţă cerinţei.