Emoţionanta poveste a celor 100 de bileţele de dragoste

3057

Într-o zi care pentru cei mai mulţi era una obișnuită, un bărbat le împărţea trecătorilor câte un plic, pe străzile din orașul Charlotte, Carolina de Nord. În fiecare plic se afla o scrisoare de dragoste. Iar în fiecare scrisoare era surprinsă câte o frântură din povestea de dragoste dintre bărbatul care împărţea bileţelele și soţia lui. Iar în fiecare dintre aceste frânturi de poveste se ascundea câte o lecţie de dragoste.

Pentru Hying Yi, bărbatul care împărţea scrisorile, nu era o zi obișnuită însă, iar gestul său nu era nici pe departe întâmplător. În urmă cu exact un an, o pierduse pe Catherine, soţia lui, răpusă de cancer, iar viaţa lui a fost dată peste cap. Nu își mai dorea decât să își trăiască propria durere. Din fericire pentru el, cei doi copii ai săi, Anna și Alex, dar și inspiraţia insuflată de soţia lui i-au dat putere.

„Cea mai dificilă, dar și mai plină de satisfacţii parte a anului a fost să definesc o viaţă demnă de Catherine, dar fără ea. Ce înseamnă o viaţă bine trăită? Concluzia mea: o viaţă plină de iubire. Asta m-a învăţat Catherine”,  mărturisește Hying, într-o postare pe Facebook.

În amintirea ei, a clipelor minunate pe care le-au împărtășit vreme de 15 ani și a iubirii pe care i-o poartă, el a scris cele 100 de scrisori pe care le-a înmânat, aleator, trecătorilor din orașul în care și-au trăit povestea de dragoste și și-au întemeiat o familie. Iar cei doi copii ai săi, de 7 și 10 ani, i-au fost alături în tot acest demers.

„Este o muncă de dragoste și tristeţe, dar și de recunoștinţă și bucurie. Îi sunt recunoscător pentru dragostea ei și îmi doresc să fi avut măcar un prilej să îi spun «te iubesc» și ea să îmi răspundă”, scrie Hying.

Cele 100 de bileţele sunt scrise sub forma unei conversaţii între cei doi: o jumătate dintre ele vin din partea lui Hying, iar cealaltă jumătate, din partea lui Catherine. Conversaţia documentează povestea lor de dragoste, încă dinainte ca între ei să se lege ceva până dincolo de moarte. Astfel, primele 60 de bileţele sunt despre viaţa lor împreună, din momentul în care s-au cunoscut. În următoarele 30 de bileţele povestea începe să devină mai tristă, pentru că acestea surprind perioada în care Catherine s-a îmbolnăvit de cancer ovarian, dar păstrează același sentiment de dragoste profundă între cei doi soţi. În ultimele 10 bileţele, Hying își imaginează o conversaţie cu soţia sa, după ce aceasta a pierdut lupta cu necruţătoarea boală.

Iniţiativa lui este mai mult decât o modalitate de a păstra vie amintirea lui Catherine, este și un mod prin care încearcă să răspândească dragostea și să le aducă aminte oamenilor cât de important este să îi preţuiești, atât cât ai timp, pe cei dragi. „Ce nu aș da să mai am un minut, măcar un minut, pentru a vorbi, pentru a o ţine de mână pe Catherine. Vreau ca oamenii să își rezerve un minut să se gândească la asta și să își facă timp să le mulţumească celor care sunt importanţi în viaţa lor”, a declarat Hying pentru Charoltte Observer.

El are și un îndemn preţios, valabil pentru noi toţi:

„Pentru mine e prea târziu, dar pentru tine s-ar putea să nu fie. În viaţa de zi cu zi ajungem atât de ocupaţi, încât uităm să ne arătăm dragostea unul altuia. Presupunem că cei dragi vor fi mereu aici. Azi, te invit să îţi rezervi un moment pentru a-i onora pe cei din viaţa ta pe care îi iubești. Haideţi să ne amintim ce e cel mai important în viaţă – să împărtășim dragostea cu ceilalţi.”

Gestul lui, precum și mesajul din spatele acestuia au atins inimile celor care au primit întâmplător una dintre scrisori sau care au citit cele 100 de scrisori de dragoste, publicate pe 100LoveNotes.com de Hying. Povestea s-a răspândit rapid pe internet și a inspirat oameni din toate colţurile lumii să ia o pauză de la tot pentru a-și arăta dragostea faţă de cei dragi.

Sub hashtag-ul #100LoveNotes, reţelele sociale populare s-au transformat într-o platformă prin care utilizatorii și-au mărturisit afecţiunea faţă de persoanele importante din viaţa lor și, la rândul lor, au contribuit la răspândirea dragostei și i-au inspirat pe alţii să le urmeze exemplul.

Foto: Rowan Heuvel | StockSnap