5 reguli ale căsătoriei pe care poţi să le încalci

9755

Cei căsătoriţi sau pe cale să se căsătorească au primit deja şi cel mai probabil încă primesc o mulţime de sfaturi pentru o relaţie fericită, plină de dragoste şi bucurii. Poate unele dintre ele le vei întâlni şi pe lista care urmează, o listă a regulilor care sunt făcute pentru a fi încălcate.

Iată câteva din regulile adunate de site-ul Woman’s Day cu sfaturi pe care nu ar mai trebui să le respecţi cu stricteţe dacă vrei să ai o relaţie fericită.

Certurile de cuplu conduc la divorţ. Aşa cum subliniază dr. Barbara Bartlein, psihoterapeut şi autorul cărţii Why Did I Marry Anyway?, studiile au arătat că atunci când nu există certuri între parteneri, şansele de a se despărţi sunt mult mai mari. Cel mai probabil, acest lucru este cauzat de faptul că amândoi se abţin din a-şi expune nemulţumirile. În schimb, trebuie găsită o metodă productivă de rezolvare a problemelor apărute în cuplu, în care judecarea celuilalt, învinuirea şi alte astfel de abordări negative trebuie excluse.

Toate problemele trebuie rezolvate înainte de culcare. V-aţi certat, sunteţi furioşi unul pe celălalt şi continuaţi cearta chiar dacă ceasul indică o oră târzie. Asta poate pentru că cineva ţi-a spus că nu e bine să te culci nervos, aşa că problema trebuie rezolvată înainte de a vă băga în pat. Dar stresul adunat pe tot parcursul zilei, împreună cu oboseala, cu siguranţă că nu vă vor ajuta să vă puneţi de acord. Sfatul psihologului dr. Elizabeth Lombardo, autoarea cărţii A Happy You: Your Ultimate Prescription for Happiness, este să încetaţi pe moment cearta, pentru a reveni la discutarea problemei atunci când amândoi sunteţi bine odihniţi şi liniştiţi.

Cuplurile dorm tot timpul împreună, niciodată în paturi separate. Atâta timp cât acest lucru nu devine unul permanent şi nu vă afectează intimitatea de cuplu, nu este un lucru care trebuie să te îngrijoreze. Motivele pentru care unele cupluri aleg să doarmă câteodată separaţi sunt multiple şi nu au nicio legătură cu stingerea flacărei dragostei dintre ei. Poate unul dintre parteneri trebuie să plece la serviciu foarte devreme în următoarea zi şi nu doreşte să-l deranjeze pe celălalt din somn, poate este vorba de sforăit.

Odată deveniţi părinţi, partenerii trec pe loc secund relaţia lor. Poate că această regulă te ajută să îţi dedici cea mai mare parte din timp copiilor, fiind un părinte bun, dar acest lucru s-ar putea să aibă efecte negative care le pot anula pe cele pozitive. Dr. Lombardo susţine că partenerii trebuie să îşi găsească întotdeauna timp pentru ei şi pentru relaţia lor. În această perioadă, cuplul trebuie să se depărteze de orice discuţie legată de probleme, copii, facturi şi să se implice în activităţi plăcute împreună. Este o modalitate care ajută la păstrarea trăiniciei relaţiei şi le oferă copiilor un model de urmat, dar şi siguranţa că părinţii lor se iubesc.

Pasiunile unuia sunt şi pasiunile celuilalt. Chiar dacă unuia dintre parteneri îi place grădinăritul, iar celălalt nu suportă această activitate, asta nu înseamnă că unul trebuie să renunţe la pasiunea lui sau celălalt trebuie să se implice neapărat. Cea mai bună soluţie este ca fiecare dintre parteneri să continue separat să se implice în activităţile care îi fac plăcere, dar ambii parteneri să găsească acele activităţi pe care adoră să le facă împreună. Altfel, dacă unul este nevoit să renunţe la ceea ce îi place s-ar putea considera oarecum forţat să facă acest lucru şi ar putea simţi chiar o diminuare a propriei independenţe. Această situaţie poate afecta relaţia pentru că, aşa cum punctează dr. Bartlein, „fără independenţă în căsnicie, partenerii se simt blocaţi”.