Concubinajul reflectă o mentalitate contraceptivă

133

    Tot mai multe cupluri trăiesc în concubinaj, fără a-şi legaliza relaţia. Este o dovadă că tot mai mulţi indivizi caută „să se bucure de toate beneficiile pe care le aduce căsătoria, fără a-şi asuma angajamentul presupus de căsătorie", susţine Anthony Buono, expert american în relaţii interumane.

    Referindu-se la cifrele raportului recent al Biroului de Recensământ din SUA, potrivit căruia numărul cuplurilor care trăiesc în concubinaj a crescut semnificativ, Buono a declarat că acestea sunt indiciile unei „mentalităţi contraceptive" şi ale „egoismului individual".

    Buono crede că aceste cupluri nu trăiesc împreună doar pentru a se cunoaşte mai bine înainte de căsătorie sau pentru a face economii înainte de „marele pas". „S-o spunem verde-n faţă: cei care trăiesc împreună fac sex. Concubinajul legitimează în mod fals posibilitatea de a face sex atunci când vor", susţine Buono.

    Familia este inima societăţii, iar acesta este un fapt istoric, crede expertul american. Mai mult, Buono afirmă că persoanele care evită căsătoria, care fug de căsătorie şi care refuză să-şi asume angajamente, preferând concubinajul, ratează „adevărata fericire".