Obligaţi să aleagă între Facebook și biserică

675

După ce a cerut angajaţilor căsătoriţi ai bisericii sale să ofere datele de acces pe Facebook partenerului de viaţă, un pastor din Statele Unite i-a surprins pe membrii staffului bisericii când le-a cerut să renunţe cu totul fie la Facebook, fie la slujbă.

Reverendul Cedric Miller, de la Biserica Living Word Christian Fellowship a declarat pentru Globe and Mail că în cadrul bisericii sale de 1100 de membrii, aproximativ 20 de cupluri căsătorite au avut probleme maritale din cauză că unul dintre parteneri şi-a regăsit „o veche iubire” pe Facebook. După un an şi jumătate de consiliere maritală a cuplurilor cu probleme, pastorul a solicitat membrilor căsătoriţi ai staffului bisericii să renunţe cu totul la folosirea acestei reţele, pentru că, spune el, „ispita este prea mare”. „Cineva din trecut reapare, au loc conversaţii şi apoi şi întâlniri pe viu”, a explicat reverendul.

Dacă angajaţilor bisericii li se impune renunţarea la cont, pentru membrii obişnuiţi ai congregaţiei, acesta este doar un sfat. „Nu voi cere asta întregii biserici. Dar sper ca membrii ei să îmi urmeze sfatul”, a spus Miller, pentru „a nu-şi periclita căsnicia”.

Aproximativ 1 din 5 utilizatori Facebook folosesc reţeaua pentru a flirta, arată un sondaj efectuat de Pew Internet and American Life Project. Mai mult, site-ul Divorce-Online notează că 1 din 5 motive pentru divorţ listate în petiţiile gestionate de site este Facebook.