O familie religioasă supravieţuiește unui coșmar pe mare

16

O familie din Arizona (SUA) a rămas blocată pentru săptămâni în șir pe o barcă ce plutea în derivă, după ce au încercat să părăsească Statele Unite din cauza interferării guvernului în spaţiul religios.

Familia Gastonguay a plecat din San Diego, pe barca personală, spre insulele Kiribati. După câteva săptămâni de voiaj, ambarcaţiunea a fost lovită de mai multe furtuni puternice, care au lăsat-o să plutească în derivă pentru alte câteva săptămâni, nemaiputând să facă niciun progres. Într-un final, familia a fost salvată de o barcă de pescuit din Venezuela și dusă în Chile, de unde au luat avionul înapoi în SUA.

Mama de 26 de ani a declarat pentru AP că a ales Kiribati pentru că voia să meargă undeva unde e liniște, într-o ţară mică, chiar dacă „este una dintre cele mai slab dezvoltate ţări din lume".

Ea a mai spus că întreaga ei familie s-a săturat de controlul pe care îl exercită guvernul american. Ca și creștini, ei nu cred în avort, homosexualitate și o biserică controlată de stat și, ca și contribuabili nu vor să plătească taxe care să finanţeze avorturi cu care nu sunt de acord. Familia Gastonguay nu este membră a niciunei biserici, iar credinţa au dobândit-o prin rugăciune și studiul Bibliei.