Brazilia: Prima căsătorie între 3 parteneri stârneşte revoltă

590

O căsătorie civilă între trei persoane (un bărbat şi două femei), ce a avut loc în urmă cu trei luni, dar care a fost făcută publică ieri, a stârnit controverse în Brazilia, relatează Christian Post.

Uniunea civilă a şocat grupurile religioase braziliene şi a dat naştere la controverse legate de metamorfozele prin care trece familia, sub influenţa tot mai mare a transformărilor din societatea contemporană.

Notarul care a oficializat uniunea, Claudia do Nascimento Domingues, a explicat faptul că cei trei parteneri locuiau împreună şi au dorit să-şi declare public statutul, astfel încât să beneficieze de drepturile pe care le au cuplurile căsătorite. După ce notarul a făcut verificările de rigoare şi a constatat că nu există niciun impediment ca această uniune să fie legală, a întocmit actele pentru ca cei trei să devină o familie.

Tayon Berlanga, preşedintele Baroului din Marilia (lângă oraşul unde a avut loc uniunea între cele trei persoane), a confirmat că documentul conferă drepturi celor trei cu privire la proprietatea în care locuiesc. Totuşi, legea nu garantează acestora drepturi legate de familie sau în privinţa asigurărilor de sănătate şi de viaţă.

Oficializarea acestei uniuni a stârnit indignare, revolte şi instigare la ură şi pe reţelele de socializare din Brazilia. Un utilizator al reţelei Twitter se întreba dacă această uniune nu e cumva poligamie şi, prin urmare, trebuie pedepsită din punct de vedere legal. Alt utilizator al aceleiaşi reţele a postat mesajul „Omenirea se îndreaptă, cu adevărat, spre pieire".

La aflarea veştii, Marisa Lobo, psiholog respectat în Brazilia, şi-a exprimat indignarea, întrebându-se: „Ce urmăresc legiuitorii oficializând aşa ceva? Ce umăresc media atunci când promovează asemenea ştiri? Ce urmăresc susţinătorii acestor măsuri atunci când aduc înaintea societăţii asemenea valori denaturate?"