Studiu: Divorţul dărâmă societatea

60

Societatea prosperă şi devine mai puternică atunci când cuplurile căsătorite rămân împreună, este concluzia la care au ajuns cercetătorii organizaţiei Family Research Council din Washington.

În cadrul conferinţei organizate anual de Marriage and Religion Research Institute (MRRI), cercetătorii au analizat starea de sănătate a societăţii prin măsurarea procentului de copii care cresc în familii care nu i-au în calcul divorţul, notează christianpost.com.

Participanţii la conferinţă au subliniat importanţa pe care o au asupra tinerilor şi asupra bunăstării societăţii familiile bine întemeiate, care depăşesc împreună greutăţile şi care nu privesc divorţul ca fiind o opţiune viabilă.

„Doar 45% dintre copiii americani au crescut în familii intacte, în timp ce 55% dintre copii au crescut în familii în care părinţii biologici au divorţat", a precizat Patrick Fagan, director al MRRI.

„Instituţia familiei se destramă din ce în ce mai mult, pentru că tot mai multe cupluri aleg să divorţeze. Şi când există un conflict între părinţi, copiii plătesc. Ca rezultat, şi societatea plăteşte", a continuat Fagan.

Potrivit raportului MRRI, copiii care cresc în familii dezbinate au o capacitate mai mică de a oferi ceva societăţii din care fac parte, iar scăderea dramatică a numărului de familii intacte, bine întemeiate, nu are implicaţii majore doar pentru naţiune ci, prin extensie, pentru întreaga lume.

(Foto: Dreamstime)