CMB sare la gâtul violenţei domestice

30

Peste 26% dintre femei sunt victimele unei violenţe fizice pe parcursul vieţii lor de adult. În Republica Dominicană, de pildă, la fiecare 36 de ore o femeie este ucisă de partenerul ei de viaţă, este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Lausanne, Elveţia.

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a combătut cu vehemenţă „cultura violenţei" şi a analizat modalităţile prin care Biserica se poate implica activ în conştientizarea gravităţii unor astfel de fapte. Ofelia Ortega Suárez, preşedintele CMB pentru Caraibe şi America Latină, a subliniat faptul că dacă Biserica va păstra tăcerea în astfel de cazuri, nu va face altceva decât să sprijine violenţa împotriva femeilor.

Manualul „Creat după chipul lui Dumnezeu: de la hegemonie la parteneriat", publicat în 2010 de CMB şi Comuniunea Mondială a Bisericilor Reformate, a fost utilizat în timpul seminarului pe această temă, care s-a desfăşurat în perioada 9-13 noiembrie 2011, în Havana, Cuba. Manualul explică faptul că o relaţie de parteneriat nu presupune o relaţie de dominaţie.

Sursa: ekklesia.co.uk , oikoumene.org