Legumele şi fructele te apără de atacuri cerebrale

53

Femeile a căror dietă este bogată în antioxidanţi comportă un risc mult diminuat de a face accident vascular cerebral, indiferent dacă în trecut au avut sau nu antecedente de boli cardiovasculare, se arată într-un studiu publicat în Journal of American Heart Association.

„Consumul de alimente bogate în antioxidanţi poate reduce riscul de accident vascular cerebral prin inhibarea stresului oxidativ şi a inflamaţiilor. Acest lucru înseamnă că oamenii ar trebui să consume mai multe cereale, fructe şi legume care au capacitate antioxidantă totală", a declarat Susanne Rautiainen, autor al studiului şi doctor la Institutul Karolinska din Suedia.

Vitaminele A, C, E şi betacarotenul sunt principalii antioxidanţi care protejează organismul împotriva tumorilor canceroase şi a bolilor cardiovasculare, întărind sistemul imunitar şi rezistenţa organismului la infecţii.

Sursa: sciencedaily.com