Ţara Galilor ia foarte în serios violenţa domestică

114

Guvernul din Ţara Galilor a decis să ofere problemei violenţei domestice un loc central pe agenda sa. Concret, zilele acestea guvernul galez analizează un proiect de lege inovator, care să le faciliteze victimelor violenţei domestice accesul la mai multe servicii şi programe sociale.

Guvernul din Ţara Galilor a decis să ofere problemei violenţie domestice un loc central pe agenda sa. Concret, zilele acestea guvernul galez analizează un proiect de lege inovator, care să le faciliteze victimelor violenţei domestice accesul la mai multe servicii şi programe sociale.

Astfel, guvernul de la Cardiff îşi propune să îmbunătăţească cooperarea dintre prestatorii de servicii sociale din sectorul public şi cel privat. Serviciile urmează a fi completate de training profesionist şi de creşterea conştinetizării publice asupra problemei. Estimările globale arată că peste 70% dintre femei au fost victime ale violenţei domestice cel puţin o dată în viaţă.

De asemenea, guvernul intenţionează să stabilească prevederi şi în privinţa violurilor, hărţuirii sexuale, căsătoriilor forţate şi traficului de carne vie. În plus, proiectul de lege include şi componenta educaţională. Şcolile primare vor avea obligaţia de a-i educa pe copii cu privire la relaţiile normale şi anormale, iar în gimnaziu copiii vor învăţa despre diferitele tipuri de abuz şi violenţă, arată Euronews.

„Sănătatea mea fizică şi mintală se deterioraseră. Niciodată nu mă simţisem mai rău. Dacă nu aş fi putut veni la acest adăpost, probabil că aş fi murit de mult", declară o victimă a violenţei domestice, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Din nefericire, adăpostul respectiv este unul dintre puţinele de acest fel din Ţara Galilor.