Viaţa întoarsă pe dos: de la afaceri cu droguri la slujirea bătrânilor

75

Acum câteva zeci de ani, Tommy Mickens era în capul lanţului trofic din Queens, conducând o afacere cu droguri care valora milioane de dolari. Astăzi, după 20 de ani de închisoare, îi ajută pe cei în vârstă să facă exerciţii fizice.

„Întotdeauna am iubit persoanele în vârstă. Am învăţat de la ele și am vrut să găsesc o modalitate prin care să pot să le ajut. Să îi ajut pe cei care nu se pot ajuta singuri și să îi aduc înapoi în comunitate”, a declarat el pentru Yahoo News.

Din experienţa pe care a avut-o cu propria sa mamă, Mickens știe că bătrânii nu sunt îngrijiţi cum trebuie în casele de bătrâni. „Îi lasă să coloreze, să se uite la tv și pur și simplu starea lor se degradează”, spune el.

Schimbarea sa de „carieră” este formidabilă. Bărbatul, cu porecla Tony Montana, era atât de cunoscut când se ocupa de afacerile cu droguri, încât până și cântăreţul 50 Cent a scris despre stilul lui luxos de viaţă în cântecul „Ghetto Qu’ran”. Cheltuielile sale includeau mașini luxoase, vile, iahturi, iar dinţii săi erau acoperiţi cu diamante și smaralde. Însă amintirea mamei sale și rugămintea ei să o scoată din căminul de bătrâni i-au rămas în memorie de parcă ar fi fost ieri.

Acum, Mickens este la fel de ambiţios, dar și hotărât să facă bine. „Cât am fost în închisoare am făcut un plan, să găsesc o modalitate de a-i motiva pe bătrâni, mai ales pe cei cu probleme, să facă mișcare. Asta fac acum.” Conform unui articol din New York Times, persoanele de care se ocupă îl iubesc necondiţionat: „Este mândria noastră. Îl iubim indiferent de ce a făcut în trecut. Acum suntem în prezent”, spunea Daphne Avery, de 73 de ani.