Violenţa domestică, demonstrată în plină stradă

178

ADRA România a participat alături de Poliţia Capitalei la un eveniment pentru prevenirea violenţei în familie, care a avut loc pe 1 octombrie, arată un comunicat remis Semneletimpului.ro.

Cel mai important moment în cadrul acestui eveniment a fost dat de punerea în scenă a unei piese de teatru, jucată cu actori profesioniști şi regizată după un caz real de violenţă în familie al unei beneficiare a serviciilor ADRA România. Piesa s-a jucat de două ori, în Pasajul Nicolae Bălcescu, între orele 10.00 şi 14.00.

"Acţiunea aceasta desfășurată cu ocazia zilei de 1 octombrie, Ziua Prevenirii Violenţei în Familie, se încadrează într-un tablou mai amplu, ţinand cont de faptul că toată această săptamână a fost marcată de Poliţia Română ca Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Ne-am bucurat foarte mult să fim în această zi alături de partenerii noștri si să facem aceste lucruri frumoase împreună", a declarat comisarul-şef Filică Silianovici, de la Serviciul Prevenire al Poliţiei Capitalei.

Cu această ocazie s-au purtat discuţii cu cei interesaţi, au fost distribuite pliante și broșuri informative cu mai multe detalii despre acest subiect, dar și cu detalii în legătură cu modul în care se pot accesa serviciile sociale care se pot oferi gratuit unei victime a violenţei în familie.

"Mă bucur că v-am întâlnit azi aici, că am văzut aceste lucruri și că am putut sta de vorbă pe acest subiect. Apreciez foarte mult ceea ce faceţi acum și personal sper ca în acţiunile următoare să puneţi accent și mai mare pe prevenire în acest domeniu", mărturisea unul dintre participanţii la eveniment.

"Ne dorim ca prin astfel de evenimente să atragem atenţia tuturor asupra fenomenului violenţei domestice care și în România a luat amploare într-un mod îngrijorător. Vrem, pe de o parte, ca tinerii de azi să nu devină agresorii de mâine, cei care acum sunt în categoria celor care își maltratează partenerii de viaţă să înteleagă că dau dovadă de multă lașitate acţionând în acest fel, iar, pe de altă parte, să ajutăm victimele violenţei în familie să ne ceară ajutorul. ADRA România va continua și în acest sfârșit de an printr-o nouă campanie care se va desfășura în perioada celor 16 Zile Mondiale de Luptă Împotriva Violenţei în Familie, să ducă acest deziderat la îndeplinire", a declarat Sorin Goleanu, Directorul Executiv al ADRA România.

Din 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie, Casa ADRA, unde până în prezent peste 300 de victime au beneficiat gratuit de cazare şi de consiliere de specialitate, în dorinţa de a fi ajutate să iși regăseasca drumul în viaţă.

Mai multe detalii despre implicarea ADRA România în acest domeniu și despre Casa ADRA puteţi solicita la numărul de telefon 021 25 25 117 sau în scris pe adresa office@adra.ro.