Creşte numărul femeilor singure şi lesbienelor care îşi fac fertilizări in vitro

377

Există o creştere substanţială a numărului de femei singure şi lesbiene care apelează la fertilizarea in vitro(FIV), susţine Autoritatea de Fertilizare Umană şi Embriologie din Marea Britanie, deoarece noile legi adoptate acolo, elimină nevoia ca un tată să fie prezent înainte ca tratamentul de fertilitate să fie aprobat.

Cifrele Autorităţii arată că numărul de femei singure din Marea Britanie care apelează la FIV a crescut de la 350 în 2007, la 1.571 în 2010. Numărul de femei lesbiene care au primit tratamentul, de asemenea, a crescut de la 148 la 417, relatează ChristianConcern.

Autoritatea de Fertilizare Umană şi Embriologie care este responsabilă de reglementarea tratamentelor de fertilitate în Marea Britanie, a declarat că: „Creşterea este probabil să fie atribuită modificărilor juridice şi acceptării sociale a familiilor fără tată."

Multe studii au arătat că cel mai bine pentru copii este atunci când au atât un tată şi o mamă care acţionează în roluri complementare.

În aprilie 2011, Centrul pentru Dreptate Socială a publicat un raport care a concluzionat că un copil care creştere fără ambii părinţi are cu „75% mai multe şanse să eşueze la şcoală, 70% mai multe sanse de a deveni dependent de droguri, 50% mai multe şanse de a avea o problemă cu alcoolul şi 35% mai multe şanse de a fi şomer ca adult ".

Numeroase studii au arătat o legătură directă între absenţa unui tată şi infracţiunile copilului. Şaptezeci la sută din tinerii infractori din Marea Britanie, s-au dovedit a proveni din familii monoparentale.