Indiencele reacţionează la violul unei fetiţe de 7 ani

330

O fetiţă de 7 ani a fost violată în toaleta unui compartiment de tren, în centrul Indiei. Incidentul s-a produs în mijlocul unui scandal ce ţine de luni de zile, cu privire la agresiunile sexuale împotriva femeilor din India.

Se pare că fetiţa a fost momită să își părăsească mama și prietenii într-un parc din Raipur, de către un bărbat, prieten al familiei, care a urcat-o la bordul unui tren și a agresat-o. Fetiţa a fost găsită a doua zi într-o staţie de tren și dusă la spital. În prezent stare ei este bună, conform CNN. Suspectul este încă în libertate.

Astfel de incidente au condus la o dezbatere publică despre agresiunile sexuale, care din păcate, nu a reușit încă din decembrie anul trecut, să producă nicio schimbare notabilă. Din cauza acestui lucru femeile au luat problemele în propriile mâini.

În capitala unuia dintre cele mai sărace și conservatoare state ale Indiei, Uttar Pradesh, un grup de adolescente patrulează străzile pentru a proteja femeile și fetele de către agresori. Îmbrăcate în roșu și negru, fetele din grupul Brigada Roșie caută să pedepsească bărbaţii care au întrecut limita.

Motivaţia lor este simplă. Fiecare fată din acest grup a fost victima unei agresiuni sexuale, multe dintre ele fiind violate în proriile familii. Agresiunile nu au fost niciodată raportate și bărbaţii au scăpat nepedepsiţi.Grupul a luat fiinţă la iniţiativa unei profesoare de cursuri de auto-apărare, care a aflat că una dintre elevele ei de 11 ani a fost violată de unchiul său. La rândul său a devenit ţinta unui coleg, căruia a reușit să îi facă faţă, dar când s-a dus la poliţie nimeni nu a băgat-o în seamă. Mai târziu a aflat că fiecare dintre elevele sale au experimentat o formă de abuz.

În grupe de câte 4 sau 5, fetele patrulează străzile și abordează bărbaţii care agasează o fată sau femeie. Îi spun să se oprească, iar dacă acesta nu vrea fetele îl umilesc în public, o adevărată problemă într-o societate patriarhală. Nu de puţine ori fetele au fost nevoite să recurgă și la violenţă fizică, adică câteva palme. „Acesta este dreptul nostru, este legitimă apărare. Poliţia nu ne apără, așa că trebuie să o facem noi", citează CNN.