Gadgeturile ne fac să muncim mai mult cu două ore pe zi

100

Deţinerea unui gadget care permite accesul la internet prelungeşte programul zilnic de lucru cu două ore, arată un studiu britanic. Totodată, 80% din tineri declară că se simt „pierduţi" fără internet.

Un studiu realizat la solicitarea companiei de tehnologie Pixmania arată că deţinătorii de smartphone-uri şi de tablete muncesc, în medie, cu 460 de ore mai mult în fiecare an (echivalentul a 57,5 zile în plus), informează The Daily Mail. Astfel, angajaţii care au acces permanent la internet lucrează cu două ore mai mult decât colegii lor, mai spun cercetătorii. 

În plus, nouă din zece angajaţi în corporaţii şi companii multinaţionale nu-şi închid niciodată telefonul, din cauza faptului că angajatorii cer aceasta. De aceea, un număr semnificativ de e-mailuri şi telefoane ce privesc probleme de serviciu sunt date de acasă, după program, în intervalele orare 6 – 7 dimineaţa şi 11 – 12 noaptea.

O altă cercetare recentă, realizată de Muzeul de Ştiinţă din Marea Britanie, a arătat că tinerii sunt din ce în ce mai dependenţi de internet, apelând la internet pentru orice gen de date, de la reţete culinare până la autodiagnosticarea bolilor, ignorând sursele alternative de informaţie. 

Unul din trei tineri cu vârsta sub 25 de ani declară că ar alege internetul în detrimentul televizorului, iar 60% consideră că Internetul este una dintre cele mai importante invenţii ale secolului XX, relatează The Telegraph.