500.000 de englezi au semnat o petiţie împotriva redefinirii căsătoriei

130

O petiţie pentru apărarea căsătoriei tradiţionale, care a fost lansată în Marea Britanie, a reușit să treacă pragul de jumătate de milion de semnături.

Peste 500.000 de oameni au semnat petiţia circulată de Coaliţia pentru Căsătorie (Coalition for Marriage – C4M), care solicita guvernului britanic să păstreze definiţia căsătoriei ca o uniune între un bărbat și o femeie.

Interesant este că, așa cum remarcă Christian Post, petiţia a fost semnată de mai mulţi oameni decât au votat în alegerile locale în orașe mari ale ţării, precum Birmingham și Manchester.

Petiţia a fost lansată ca răspuns la o iniţiativă a guvernului britanic de a refedini legal căsătoria, astfel încât aceasta să curpindă și cuplurile cu parteneri de același sex.

Colin Hart, directorul C4M, a declarat că planurile guvernului erau „radical și profund nedemocratice” și că „schimbarea căsătoriei nu e ca o creștere sau o scădere a ratei TVA”, ci „ar fi avut implicaţii profunde la toate nivelurile societăţii și pentru toate grupele de vârstă”.